Usein kysytyt kysymykset

Alla löydät listan useimmin kysyttyjä kysymyksiä sekä vastaukset niihin.

Virtuaalitodellisuus (eng. virtual reality) on tietokonesimulaatiolla tehty keinotekoinen todellisuus, joka koetaan VR-laseja käyttäen. VR tarjoaa uudenlaisen, aikaisempaa vaikuttavamman tavan pelata pelejä, katsoa elokuvia tai kokea paikkoja, joiden tutkiminen ei muuten olisi mahdollista – esimerkiksi fantasiamaailmoja tai vieraita planeettoja. Virtuaalitodellisuudessa kaikki on mahdollista!

Aiempi kokemus VR -pelaamisesta ei ole välttämätöntä. Henkilökuntamme ohjeistaa pelaajat alkuun ja auttaa tarvittaessa esimerkiksi pelien valinnassa. Ensikertalaisena kokeileminen on jopa suotavaa, sillä jo ensimmäinen kerta virtuaalimaailmassa on tajunnan räjäyttävä!

Työntekijämme huolehtivat omasta terveydestään ja käyttävät asiakaspalvelussa maskia.

Pelitiloissa itsessään on turvaetäisyydet ja peliasemat on rajattu osittain verhoilla toisistaan. 1 pelikenttä vaatii noin 3x3m tilan.

Pelitila on nykyään myös varattu ainoastaan ryhmänne käyttöön eikä siellä ole ulkopuolisia pelaajia.

Putsaamme ja desinfioimme VR -lasit ja ohjaimet jokaisen pelikerran jälkeen.

Lähtökohtaisesti VR pelaaminen sopii melkein kaikille, mutta joitakin suosituksia tietyille ihmisryhmille on olemassa. Mikäli sinulla esiintyy matkapahoinvointia ja/tai merisairautta normaalia herkemmin, niin kannattaa tulla piipahtamaan paikan päällä vaikka sovittamassa hetkeksi laseja ennen varsinaista varausta.

Meillä on käytössä HTC Vive Pro virtuaalilasit, jotka kuuluvat tällä hetkellä markkinoiden laadukkaimpiin kuluttajakäyttöön myytäviin VR-laseihin. Jokaista pelipistettä pyörittää oma tehokas pelitietokone, joka soveltuu hyvin VR käyttöön. Näytönohjaimena koneissa toimii NVIDIA GeForce RTX 3070.

Suurin osa peleistä asettaa omat ikärajansa ja toivomme asiakkamme noudattavat näitä. Pystymme piilottamaan pelejä pelivalikosta pelaajan iän mukaan. Itsenäisen palaamisen ikäraja koskien laitteistoa on meillä 12 vuotta. Alle 12 -vuotiaat pelaamaan vain vanhempien seurassa. Vanhempi voi seurata lapsen pelaamista vierestä, ja auttaa häntä tarvittaessa. Pientä lasta ei saa jättää yksin pelaamaan. Huom! Korona-aikaan olemme rajanneet pelaajamäärän yhteen pelaajaan per pelipiste, mutta pienten lasten kanssa teemme poikkeuksen ja aikuinen voi tulla lapsen seuraksi. Suositusikäraja on 7 -vuotiaasta ylöspäin.

Raskaana pelaamiseen ei ole niinkään virallista ohjetta, ja tämän pitäisi olla melko turvallista, mutta kannattaa silti käyttää omaa harkintakykyä. VR -peleissä on aina horjahtamisen/kaatumisen riski, joten kannattaa pelata pelejä joissa ei ole niin paljon liikkumista. Henkilökunnaltamme voi pyytää myös jakkaran halutessaan.

Useimmat silmälasit mahtuvat käytössämme oleviin VR-laseihin melko hyvin. Pyydäthan apua henkilökunnalta lasien kanssa, voit myös käväistä paikan päällä varmistamassa sopivuuden mikäli koet lasiesi olevan suuret.

Pelivalikoimastamme löytyy useita moninpelejä, joita voit pelata yhdessä kavereidesi kanssa. Virtuaalitodellisuus on parasta yhdessä koettuna. Jokaisella pelaajalla on omat laitteet, jotka ovat kuitenkin yhdistetty samaan peliin.

Tiloissamme on 3 peliasemaa, joten 3 ihmistä voi pelata samanaikaisesti. Pelivalikoimastamme löytyy useita moninpelejä, joten he voivat pelata myös yhdessä samaa peliä.

Jokaiselle peliasemalle voi tulla pelaamaan max 2 pelaajaa, mikäli varaatte käyttöönne kaikki 3 peliasemaa.
Alle 12v pelaajien seuraksi voi tulla vanhempi auttamaan ja ohjeistamaan pelaajaa.

Tiloissamme on 3 peliasemaa, mutta varauskalenteriin voi henkilömääräksi määrittää max 6 henkeä. Tämä tarkoittaa sitä että jos henkilömääräksi merkitsee yli 3, saatte kaikki 3 asemaa käyttöönne ja pelaajat voivat vuorotella VR-laseja keskeään.

Huom! Max pelaajamäärä on 6, mutta alle 12 -vuotiaiden kanssa sallimme kuitenkin aikuisia mukaan valvomaan pelaamista.

Jäikö jokin asia vielä askarruttamaan?